A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende tam sizi etiketleyecektim. Din ve Bilim uzmanlığınız takdire şayan. İnanan biri olarak nezaman din ile alakalı yazdıklarınızı okusam sürekli kafamda soru işaretleri bırakıyorsunuz. Ama ben her halükarda sorularımın cevabını bilemesemde inanmayı tercih ediyorum. Mutlaka bir yaratıcının var olduğuna inanıyorum.
Bence din ve bilim kesin olarak hiçbirzaman kanıtlanamaz.
Yani birisi Ahirete gidip gelebilirmi? Veya birisi ilk insanın olduğu zamana gidebilir ve onun Hz Adem olmadığını kanıtlayabilir mi?
Kesin kanıtlama dediğim bu. Ne din nede bilim son insana kadar asla kanıtlanamayacak.
Değerli düşüncen için teşekkür ederim öncelikle, soru işareti mevzusunda ise valla taşlarlar beni yapma yanarız

Bilim ispatlara dayalıdır, din ise ispat gerektirmez, tam olarak farkları budur aslında. Din Hz. Adem geldi yaşadı der hatta yaklaşık 6 bin yıl önce diye de ekler, bilim ise hayır yok öyle bir şey, 6 bin yıl önce ilk insanın yaşamış olması imkansız çünkü çok daha önceden beridir insan yaşamı söz konusudur der, din ise söyler ve ispata gerek duymaz. İman kelimesi mutlak inanç anlamına gelir, mantıklı veya mantıksız ayrımı yapmadan örneğin çakı ile 10 metrelik aslan öldürdüm dense bile sorgulamadan kabul ettiğiniz bir kaynaktan geliyorsa mutlak iman edersiniz yani inanırsınız, bu çok doğaldır. İspat isteyen bilimdir, tez üretilir, doğrulanmaya çalışılır, yaklaşık tarihler belirlenir, arkeolojik bulgular ortaya konur yani din ile bilim aslında kıyaslanamaz, birbirinden tamamen alakasız şeylerdir ve ben hala neden din ile bilim yarıştırılır anlamam, çünkü alanları ve amaçları farklı, bambaşka konular.

Din kanıt istemez ama dinen yazılan ve söylenenler ispat edildikçe veya ispat edildiği iddia edildikçe imanı yani mutlak inancı arttırır. Bilimsel gerçeklikler ile uyuşmadığı ispatlandığında ise güven sarsar, inancı azaltır doğal olarak. Bu sebeple bilimsel gerçeklikler ile yan yana konulamazlar, konulmak istemezler. Bilim kesin olarak kanıtlanabilir, kanıtlanamaz diye bir şey yok bilimin olayı bu zaten ama din muhtemelen kanıtlanamaz, yani garip mucizeler olsa bile çoğu insan bunu delil saymayacağı için ispatlandı diyemeyiz, örneğimi mazur görün ama bir yaratıcının görüntüsü gökyüzüne yansıyıp sizleri ben yarattım dese bile bakın bu Elon Musk'ın oyunu, Bill Gates'in projesi diyenler olur, yani ispat işi biraz yaş. Bu arada bir yaratıcının var olduğuna dünya üzerindeki hemen hemen her din inanıyor, deist, panteist ve hatta kısmen agnostikler de inanıyorlar, bir yaratıcıya inanmayanlar sadece ateistlerdir, tabi inanmadıkları için suçlayamam. Ayrıca keşke Hz. Adem örneğinden daha zor bir örnek verseydin, o örneğin gerçek olamayacağını kanıtlamak çok kolaydı yani zorlayacak bir örnek varsa bence daha çok makbule geçer Esenlikler.