serhat67 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dini konulara hakim biri değilim ama insanlığa bu bilimi yönetenler uçsuz bucaksız bir yerlere gidileceğini gösterdiler ve açıkçası bunu da başardılar. Bilmem kaç ışık ötesine webb uzay teleskobu yollandı. Işık ötesi demek sınırsız anlamı taşır biraz da. Işık ötesi ne demek abi. Yani biz gidiyoruz ahanda resimler videolar. Ama Rahman 33 demez mi

''Ey cinler ve insanlar topluluğu, göklerin ve yerin çevresinden geçip gitmeye gücünüz yetiyorsa geçip gidin. ama üstün bir güç olmadan geçemezsiniz.'' allah'ın emrinden ve takdirinden kaçamazsınız. o, sizi kuşatmıştır. o'nun hükmünden ve hakkınızda vereceği karârdan kurtulamayacaksınız."

Bu ayet bile aslında çok şey açıklıyor. O zaman şunu anlamak gerekiyor. Elon Musk ya da Nasa artık neyse ilahi bir güce mi sahipler. Öyle ya. Sınırsız bir evren deyimini soktular içimize.

Bilim'den sen ne anlarsın, saçmalıyorsun diyebilirsin ama ben uzay hakkında harikulade de bir şey yapılabildiğini sanmıyorum bu zamana kadar. Mekikler yatırımlar milyar dolar harcamalar falan bunlar insanların kafasını karıştırıyor. Eskiden bende hayran hayran izler ve araştırırdım. Ama artık açıkçası hiç ilgimi çekmiyor bu tarz haberler.

Geçenler de şey okudum. Bilmem ne kadar uzakta okyanusu olan bir dünya bulunmuş. Dünya içinde bir yerden bahsetmiyorlarsa bende başka bir şey bilmiyorum

Biraz uçuk konuşmuş olabilirim ama son zamanlarda sorgulamaya başladım. Sorguladıkça yaratanın ne kadar kudret sahibi olduğunu anlıyorum.
Bazı arkadaşlar ay a gidilmediğini de iddaa edebiliyor abd ile rusya rekabet halindeydi ay a kesin olarak gidildi. Gittiğinde de bayraklarını diktiler .Bulunan gezegenler de gerçek. Bizim bulunduğumuz galaksi ile andromeda galaksisi çarpışacak. Yani aslında o okyanus bulunan gezegenlere gitmekte fayda etmeyecek. Başka galaksilere gidecek aletler keşfetmesi gerekiyor insanlığın. Uzay teleskobu ışık yılı uzağa konulmadı dünyaya yakın. zaten ışık yılına gitmesi münkün değil. Çektiği görüntüler ışık yılı uzakta. Biz o gezegenlerin yüzlerce yıl önceki halini görüyoruz

https://staticb.yolcu360.com/blog/wp...orungesi-1.jpg