hocam senelerdir bu dertten müzdaribim, senelerdir araştırma yapıyorum belirli sebepleri var. Bunlar genelde vitamin eksikliğinden kaynaklanıyor. Hastanede tam kan testi yaptırmanızı öneririm. Demir eksikliği de saçı inanılmaz döker. Eksik değerlerinize göre bir takviye yazdırın.
Bir diğer sebebi saçkıran ama bunun olacağını pek sanmıoyurm. O çok hızlı döküyor ve anlarsınız siz görünce.
Diğer bir sorun ise saç deri hastalıkları, seboraik dermatit. Bu hastalık egzema türü. Saç derisinin kuru kalmasını, pul pul dökülmesine neden olur. Çaresi çok kolaydır. Eczneden dermovat saç losyonu alıp onu 2 ay kullanırsınız geçer. Losyon ucuzdur.
Son olarak yaşınızın kaç olduğunu blmiyorum ama sakalın yeni oluşumuna bağlı saça daha az vitamin, biyotin gidiyor olabilir. Yani saçınız az besleniyor. Eczaneden biyotin içerikli, saç dökülmesini engelleyen günlük vtamin isteyin. Aynı zamanda eğer saçlarınız çok seyrekleşirse minoxil forte 5 kullanabilirsiniz. Ben kullandım yararını gördüm. Ancak araştırmanızda fayda var.