7 yıllık müşterisi olduğumuz pronetin bu yıl süresi doldu ve iptal edeceğiz dedik (demez olaydık). Neyse bir müşteri temsilcisi aradı "siz eski müşterimizsiniz size aylık 600 liralık ödemeyi insiyatif kullandım 460 yaptım" vs. vs. Bende dedim ki eski fiyattan gidelim 400 lirayla devam edelim "efendim işte ekonomik sorunlar" diye başladı 45 dk konuştuk. inat ettim iptal edin dedim istemiyorum.
sonra başka bir hanımefendi aradı "insiyatif kullanarak 400 lirayı onaylayayım izninizle" dedi kabul etmedim.
Sonra tekrar başkası aradı "niye iptal ediyorsunuz, insiyatif kullanarak 400 lirayı bende onaylayabilirim"
.................. (konuşmayı en özetle yazıyorum, aralarda 2-3 kişi daha aradı)
Neyse inat ettik iptal ettireceğiz. Baktık onlardan da ses çıkmadı aradık, meğerse iptal için tekrar aramak lazımmış. Hadi iptal edelim deyince son bir hanımefendi aradı. Bende bir sinirle "270 lira teklif veren var orayla çalışacağım" "tamam efendim, bende insiyatif kullanarak bu fiyata size hizmet vermeye devam edeceğim".....
Şimdi, elbette çalışanların belirli bir prosedürü var, elbette herkes kazancının peşinde fakat başta 60 lira için kırk takla niye attınız, bir de nedir bu insiyatif olayı. Dersin ki, ben sorayım yapabileceksek yapayım bu kadar. 400 lirayı kabul etmediler 270 liraya anlaştık. Farkındayım bu da fazla ama hizmetten memnunuz o yüzden pek de değiştirmek istemiyordum.
Lafı uzatmayayım, sizi aradıklarında en düşük fiyatı isteyin, zaten zırt pırt arayacaklar.