Merhaba Arkadaşlar Toki için daha önce hak kazanmış birisi olarak bilgilerimi paylaşmak istiyorum..
2018 50 Bin Projesine Başvuru yaptım.. Hak kazanamadım
2019 100 Bin Projesine Başvuru yaptım ve Hak kazandım.. ( İstanbul Arnavutköy'de hak kazandım )
Süreç Şu şekildedir. 500 TL Ziraat bankasına yatırıp internet üzerinden başvurdum..
Kura çekildi ve hak kazandım..
Toki Yapılacak yerde En az 1 yıldır ikamet etmek..
Üzerinize hiç birşey olmaması gerekiyor.. ( Borç da olmaması lazım )
Şartlar Gereği Ailedeki Geliriniz Şartname'deki gibi olmalı Son yapılan Duyuruda İstanbulda ( 18 000 ) Karşılamak zorundadır. İnceleniyor
Kura çıktı üstüme birşey alabilirmiyim alamazsın çünkü işlem devam ediyor..
2019 Kazandığımız hakkı Dün yapılan ihale ile başlayacağını yeni duyduk.. Bizde işte Kira öder gibi ev sahibi oluruz dedik fakat şartlar ve Ekonominin bu gidişi Tefe Tüfe ve Memur artışlarından sonuçlar ne olacak bizde merak içersindeyiz.
Hiç bir para ödemedik 500 TL Harici.. Yapılan Binalar %50 ye ulaştığında Toki bir daha kura çekiyor ve Size ait olan ev belirleniyor hangi blok hangi cephe hangi daire olduğu M2 Bakılıyor. Atıyorum 500 Bin TL ev çıktı bunun %10 'nu Peşin talep ediyolar.. Sonra Sizlere Banka kredisi mi ? 0,79 Faizle veya Eflasyon ve Memur Maaşı Zam farkı ile mi 2 seçenek doğrultuluyor sizde ona göre seçim yapıyorsunuz..
Şunu söylicem İncelemeler sıkı oluyor Şartları yerine getirmeyen arkadaşlar kuraya girmeden elenmiş oluyor.. Annemin yanında kalıyorum bu olurmu ? olmaz arkadaş o evin içinde kaç kişi çalışıyorsa gelir baz alınıyor. Bunu tespit ediyorlar.. Evim vardı sattım satmak zorunda kaldım 1 yıl içersinde başvursam olurmu ? yok oda olmuyor bunu sistemden görüyorlar otomatik elenmiş oluyorsun..
3 Yıldır daha başlanmayan İstanbul 5650 Konut var ihaleleler dün bitti bakalım kim aldı ne kadara yapacak ? buna göre fiyatlandırma çıkacak bekliyoruz.
Şuan da Facebook üzerinden Toki Arnavutköy Hak sahipleri sayfasında yöneticilik ve bilgi paylaşımları yapıyorum konun takipçilerindenim...
Sorularınız varsa yardımcı olurum Arkadaşlar..