Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin gibilerine ne dersem diyim nasıl anlatırsam anlatayım anlamayacağından adım kadar eminim ama bi de şöyle göstereyim.

Boru değil 20 seneden bahsediyoruz. 2012'de enflasyon %6'yken de şuanki gibi ağlıyordu muhalifler öldük bittik diye zaten 😅 Sizin gibilerinin ne dediği çok umrumda değil o yüzden gerçekçi düşünmeyen insanları önemsemiyorum karamsar olmaya devam edin 20 sene sonraya çıkarsanız görürsünüz 😅
Sizin gibiler derken zaten tartışmaya kapalı olduğunuz buradan belli neyse konumuz bu değil zaten. Evet doğrudur önceden de yüksekti ama kaçırdığınız nokta şu düzeltmek için herhangi bir hamle yapılıyor mu ya da enflasyona odaklı kredi kullandırımı yapıldı mı? Yani ekonomiyi düzeltmek için atılan bir adım veya çözüm yok. Onu da geçtim hepimiz biliyoruz ki şu an da bize var denilen enflasyon rakamı ile gerçeği arasında uçurumlar var. Daha dün cumhurbaşkanı döviz kurunu 21 küsurdan sabitleyeceklerini açıkladı. Adamların bile kuru düşürmeye umutları olmadığı belli iken siz enflasyon düşecek demişsiniz. Son olarak ise paylaştığınız görsel TÜİK'ten alınmaymış hani o adam akıllı alınmayan malları hesaplamaya dahil edip zaruri ihtiyaçları dahil etmeyerek olduğundan daha düşük çıkaran TÜİK dimi bu