Konumuz gündemde olan trabisin açılması ve com.tr uzantılı domainlerin belgesiz alınması ile ilgili.
Mart ayında gözüme kestirdiğim 7 adet domain vardı. Boşta olup olmadığını sorguladığım firma İh* isimli belirtmemeyi tercih ettiğim bir firma.
Ben bu domainleri sorguladıktan en fazla bir kaç gün sonra en güzel 2 tanesi kaydedildi. Şanssızlık işte...(Marka tescili ile)
Geriye kaldı 5 hedef domain.
Ön başvuruların bitmesine 1 hafta kala ise kalan 5 tanesi aynı gün kaydedildi.
(Marka tescili ile)
Buraya kadar hep şanssızlık başıma sorun açtı

Domainlerden bir tanesi sadece benim talep edeceğim bir domaindi
Örn : omerkucukiletisim.com.tr
Bu değildi ama örnek olması açısından belirttim bunu da.
Benden başka kim alırsa alsın hiçbir işine yaramayacak, belki de dünya üzerinde ilk defa benim sorguladığım kişisel, benimle alakalı bir domaindi yani.
İh* firması kesinlikle log tutmaz, alma ihtimalim olan domainleri almaz. Öz kardeşim gibi güveniyorumdur, benim firmam olsa daha az güvenirim

Domainleri kaydeden arkadaş hepsini aynı firmadan kaydetmiş, hadi 6 tanesi neyse de diğerini bende almam artık. Başkası zaten almaz boşa masraf ettim be kardeş
Bundan sonra domain sorgulamamaya karar verdim, çünkü ben şanssız biriyim(!) Ben sorgulayınca alınıyor
Kesin almayı planlamiyordum zaten o yüzden ön başvuru yapmadım, belki alırım ilerde diye. Boşta kalırsa tabi.