2 ihtimal var boğa için bana göre.

1- Enflasyonu düşürmeye çalışsalar da normal seviyelerine gelmesi değil 2023 2024 te dahi zor. Kış geliyor maliyetler halen yüksek, son enf verisinin yüksek gelmesi henüz hiç bir şey bana göre. Olur da milleti ezmemek için biraz gevşetmeye çalışırlarsa o zaman global borsalar başta abd ve coinler iyi bir yükseliş yakalayabilir.
Bu bir boğa sayılmaz, en azından eski seviyeler olmasa bile civarına yaklaşabilir.

2- Diyelim ki enflasyonu düşürmeye kararlılar, ne olursa olsun. O zaman tam bir ölüm senaryosu beklerim, nasıl ki ons altın 2k doları gördükten sonra uzuun bir süre tekrar eski seviyesine ulaşamadı 2008 sonrası, bu kadar uzun olmasa da en azından bir 2024 lere kadar enflasyon %4 lerin altına inmeden tüm piyasalarda insanı bezdirecek cinsten hareketler gösterebilir.

Özetleyecek olursam, dünyada dolaşımdaki para azaltılmaya çalışılıyorken, boğa falan masal olur. Bütün o megalar pandemi öncesi, bol para basımı olmadan olmuştu.
2020 sonrası basılan o tüm paralar, evine geri dönmeden, ortalık normale gelmeden boğayı unutmak gerek.
Bu sebepten ledger aldım, fiyatlar ucuz, bastim içine keyi saklayıp unuttum.

Apple da 1 günde 100 milyar küsürler piyasadan eksilirken, bizim alacağımız piyasa değeri 1 milyar dolarlık sağlam projeler henüz bebek sayılır.
Ek olarak, bir boğa olacaksa da, kitlenin genişlemesiyle birlikte önce borsalar ve haliyle coinleri ftt ve ht gibi, akabinde eğlence-oyun sektörü, chz veya alpine gibi zaten mevcut bir topluluğa sahip projeler ve multichain destekli ağların ciddi prim yapacağına inanıyorum.

Boğa gelir, gelmez kimse bilemez. Fakat olur da ileride bir gün tüm 3. partileri aradan çıkarıp kişiden kişiye yeni nesil bir bağlantı sağlandığı vakit, keşke 10 dolarlık olsun alsaymışım diyeceğimiz bir sürü proje şu an önümüzde. 1 maaşlık olsun risk almak gerek.