Avmigran oldukça sıkıntılı bir ilaç. Bağımlılık yapar, bir süre sonra ağrılarınız sıklaşır bu da ilaca olan yoksunluktan kaynaklanır. Yıllar önce annem uzun süre kullandı. Bir süre sonra ilacın etki etmemeye her hafta 2-3 gün süren ağrılara sebep olunca tanınan bir profesör tarafından söylenmişti. (İsmini hatırlamıyorum) Uyguladığı başka bir ilaç tedavisi ile migren oldukça azalmıştı.

Kendi tecrübelerim doğrultusunda şunları söyleyebilirim. 2 sene kadar öncesine kadar bir süre boyunca her hafta benzer şekilde göze vuran bir ağrı yaşadım. Ailem ve danıştığı doktorlar "migren" dediler. Buna sebebiyet veren bir unsurun olduğunu düşünüyordum. Bir süre sonra hayatımda birkaç değişiklik yaptım. Duş aldıktan sonra saçımı kurutmuyordum, kurutmaya başladım. Uyku ve beslenme düzenimi kurdum. Çok şükür o zamandan bu yana bu düzeni bozmadığım sürece ağrı yaşamadım. Hayat kalitenizi yükseltmeye çalışmanızı, stresten uzak durmanızı, uyku ve beslenme düzeninizi oturtmanızı öneririm. Duş aldıktan sonra saçımı kurutmadığım zamanlar muhtemelen sinüziti tetikliyor ve ardından ağrı oluşmasına sebebiyet veriyordum. Doktorların işin kolayına kaçarak ağrıya sebebiyet veren unsuru bulmak yerine migren diyerek geçiştirdiğini düşünüyorum. Geçmiş olsun.