masterthone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yazdığım algoritmada enflasyonu kendiniz giriyorsunuz son 20 yılın 30 yılın ortalamasını alın onu yazın o zaman aylık enflasyona benim girdiğim değeri beğenmiyorsanız. Neye göre hesaplıycaz o zaman hesaplamayalım tamam tamamen balıklama girelim ne kadar ödeyeceğimizi bilmeden. en azından ben burda bi hesap kitap bi bilgi bir kod bir mantık paylaşıyorum
Sanırım dediğimi anlamıyorsunuz algoritmayı yazma düşünceniz yanlış diyorum. Algoritmada sorun yok. Sürekli sabit bir enflasyon değeriyle konuda yazdığınız gibi fiyatlar artmaz finansal bilginiz yetersiz demek istedim kibarca fakat anlamadınız. Şuanda dünyada bir kriz mevcut enflasyon değeri yüksek evet fakat bu böyle gitmez gidemez eğer giderse savaş mecburiyeti ortaya çıkar o zamanda evlerin değeri kalmaz. Bu nedenle enflasyon bir noktada mecburi olarak duracak ve gerileyebilirse gerileyecek. Dünyada 1 enflasyon varsa Türkiyede 10 var 100 var burada haklısınız ama bu sabit olarak devamlı artacağı anlamına gelmez. Enflasyon değeri sabit bir değer değildir ki bunu algoritma yazarak tahmin edebilin eğer siz gelecek yılda ki enflasyonu %100 tahmin edebilen bir algoritma yazabiliyorsanız zaten bu konuda işiniz yoktur çoktan zengin olmuşsunuzdur bunlarla vakit kaybetmessiniz

Evet algoritma çalışır ve size sonuçlar verir ama bu sonuçların hiçbirisi finansal anlamda doğru olmayacaktır