Adamında işi gücü yok para verip aldığı şeyin sizde olmasını kabul edecek? Sözleşmeyle domain alacak? Hocam yanlış anlamayın ama bu .com.tr işi boş iş.
Ayrıca bu işler çocuk oyuncağı değil. Domain üzerinde sizin bilgilerinizin olması sorun zaten. Sattığınız kişinin ne amaçla kullanacağı, illegal bir girişimde bulunup bulunmayacağını bilemezsiniz, itirazlar ve dava süreçlerinde siz muhatap oluyorsunuz.
Bana sorarsanız hiç bir esprisi yok coğrafi uzantının önceden de yoktu zaten. Şu an insanlar şirketlere para kazandırmaktan başka bir şey yapmıyor.
Ayrıca kim neden alsın coğrafi uzantı? Bu zamana kadar zaten marka başvuru belgesiyle 350 liraya alınabiliyordu bir faydası olsa zaten alan alırdı koskaca kurumsal firmalar marka tescilleri olmasına rağmen bile almıyordu.
Bizim millet bir şey duyduğunda başına üşüşüyor ama ne yaptığını çoğu bilmiyor. Bir avantajı olsa kimse kaz gelecek yerden tavuk esirgemez bu zamana kadar gerekirse marka tesciliyle bile .com.tr alırdı.
Hayal kurmak güzel ama bir işin içine girerken de sorgulamak gerek bu domaini kim neden alır? Ne faydası ne zararı olur? Amaç ne? Amaca hizmet ediyor mu? diye empati gerekiyor.
Adsense için içerik üretenler, eticaret yapanlar, haber siteleri kısaca trafik ve gelire ihtiyaç duyan projeler için fayda sağlamıyor.
Kişisel siteler, portfolyo, şirket siteleri gibi maddi getiri beklentisi olmayan tanıtım amaçlı kurulan siteler için tercih edilebilir.
Kısmen size katılıyorum fakat yerel hizmet veriliyorsa kullanılabilir.
Yani global veya marka iş yapmayacağım ben diyorsanız. Ben 3-4 tane aldım ama küçük çaplı işler için yerim olsun diye.
- Blog kurulabilir,
- Yerel E-Ticaret işi yapılabilir,
- Haber sitesi kurulabilir,
- Yerel küçük çaplı işler için kurumsal site kurulabilir,
Fakat bu uzantı ile marka olmak bana imkansız gibi geliyor. Globalde hiç bilinmiyor bu alan adı.