@yunusdm; Ben kayıt kuruluşunun ODTÜ'de kalmasında (nic.tr) bir beis görmedim hiç. Aksine adam akıllı belge inceleyerek, düzgün şekilde sıra ile iş yaparak ve en önemlisi bu Ülkeye TR alan adını kazandırmış bir kuruluş olması sebebiyle neden, kime peşkeş çekilecekte veya kime dokunduda başkaları da buna dahil edildi bunu anlamadım hiç. Kaldı ki, bu işler arada bir dengeleyici güç olmayınca bir sene sonra fiyatlarda göreceksiniz çok saçma şekilde işlem yapacak.
Esasen bakarsanız nic.tr halen tek yetkili, sadece son kullanıcı ve belli başlı gereksinimleri sağlayamayan firma/kişilere satışı bıraktı. Çok cefasını çekmiş biri olarak (DNS değişimleri tam bir ölümdür 24 yıldır) halen nic.tr 'de kalması ve tek bir yetkili kurum olması taraftarıyım.

@MuratCENGEL; Geldi be Murat Hocam, şimdi eskiden com.tr nin bir albenisi vardı. Firmalar bundan memnunduü, önüne gelen com.tr alınca (Belgesiz, ilk gelen alır mantığı ile) hiç bir ayrıcalığı kalmayacak.
com Şirket, net Telekom, org Organizasyon vb. şeklinde ne güzel ayrılıyordu şimdi ben gidip kafama göre ozgurbulut.org.tr alacağım bildiğin tk uzantısından veya tr.tc uzantısından bir farkı kalmayacak.
Kimliği bozduğunu düşünüyorum ben.

Bu işten en güzel karlı çıkacak yerler isim sağlayıcılar, bugün TRABİS ve BELGESİZ TR diye tutturanlar yarın bir domaine 15-20 $ istendiğinde bu söylediğimi daha iyi anlayacaklar. METUnic'e geçtim ben orada da kalmayı düşünüyorum, farklı bir yere geçmeyeceğim asla.