mevzu o değil. Enflasyonu görüyor. bugün 1.000 lira ile borçlanan biliyor ki seneye o 100 lira olacak.
Oğlumun adı Bilal, Bilale anlatır gibi anlatayım sana.
Bak Evlat, 7 yıl önce evlendim hanımın altınlarını satıp üzerine azıcık koyup 43 bin TL ye araba aldım 2-3 yıl kadar önce.
Arabamın fiyatı 200-250 bin arası oynuyor. Bunu satıp taksitlerin 2 yılını ve peşinatı ödeyebiliyorum. 2 yıl sonrada eve oturduğumda kiradan daha ucuz olacak şekilde içinde oturup ödeyeceğim.
Başka bir birikimim yok, ay sonunu zor çıkarıyorum. maaşlı çalışan adamım. DAR GELİRLİYİM, ama çıkarsa ev alabileceğim, anlatabildim mi evlat?
Bilalime anlatır gibi anlattım.
İyi de sizin ödeyeceğiniz taksit sabit olmayacak ki bankadan kredi alındığı zaman olduğu şekilde değil. Senede 2 defa memur maaşına endeksli olarak artacak. Bu sene yüksek enflasyon nedeniyle yüzde 80 civarı zam gördü memurlar. 20 senenin 1 yılında yüzde 80 gördüğünü düşünün ekstra fark sonra ki seneleri hiç saymadım bile. Özetle 600 ya da 800 küsur binlik evin 4 5 milyona gelme ihtimali sizin için sorun değilse buyrun girin. Piyasaya göre iyi maaş aldığım bir işim olduğu halde ve ekstra çok bir giderim olmadığı halde ben cesaret edemiyorum çünkü yüksek enflasyon olan bir ülkede sonum belirsiz. Evi aldım ve peş peşe memurlara 70 80 oranında zam geldi benim ödeyeceğim tutar kuş gibi kalması gerekirken olacak size tosun paşa