Oğlumun adı Bilal, Bilale anlatır gibi anlatayım sana.
Bak Evlat, 7 yıl önce evlendim hanımın altınlarını satıp üzerine azıcık koyup 43 bin TL ye araba aldım 2-3 yıl kadar önce.
Arabamın fiyatı 200-250 bin arası oynuyor. Bunu satıp taksitlerin 2 yılını ve peşinatı ödeyebiliyorum. 2 yıl sonrada eve oturduğumda kiradan daha ucuz olacak şekilde içinde oturup ödeyeceğim.
Başka bir birikimim yok, ay sonunu zor çıkarıyorum. maaşlı çalışan adamım. DAR GELİRLİYİM, ama çıkarsa ev alabileceğim, anlatabildim mi evlat?
Bilalime anlatır gibi anlattım.
Araban olmasaydı? Sorun sence o değil mi? Benim kuzenim girecek, çıkarsa peşinata borç arıyor. Dün güzelce anlattım bak kardeşim çıksa da hemen oturamayacaksın. Senin gelirin hem taksite hem de şu an oturduğun kiraya yetmiyor, birde üstüne peşinatı borçlanacaksın. Evinin hayatının huzuru kaçar, matematiğini iyi yap dedim. Evler dağın başında olacak iyi düşün dedim. Haklısın abi dedi vaz geçti.