Arkadaşlar ben mi abartıyorum acaba yani bu işte ne gibi bir yarar var da bu alan adlarını herkese satışa çıkarıyorlar.
Marka sahipleri, şirket sahipleri zaten bu alan adlarını rahatlıkla alıp kullanabiliyorlardı. Şimdi durup dururken bu com.tr alan adlarını stokçulara satmanın hani ne yararı var? anlamak mümkün değil. Bir milyon tane sorunu beraberinde getireceğini bile bile. Marka davaları, uyuşmazlıklar bir tarafa 3 yıl byunca bu alan adları satılamayacak. Bunu hangi aklı başında yönetim onaylar yada yapar.
Yıllarca fındık alan fiskobirlik kapandı fındık üreticisi ortada kaldı, tekeli kapattılar karadenizde tütün bitti, şeker fabrikaları satıldı şekerin çuvalı 250tl den 1500tl ye çıktı, seka kapatı 5 tl olan top kağıt 120tl ye çıktı. şimdi nic.tr yi kapattılar tüm com.tr ler stokçuların eline geçti.
yarın şirket açıcaksın, marka tescili yapacaksın yahu bir com.tr alalım diceksin bi bakcan bu alan adı satılık, ateşle bakam oradan 3bin dolar. bu para direk stokçuya gitcek devlete hiç bir getirisi de olmayacak.
ben mi abartıyorum acaba bir tek ben mi görüyorum da herkes gözünü kapatmış kendi çanağının dolmasının derdinde.