Öncelikle şunu belirtmek istiyorum konuyu herhangi bir siyasi amaçla açmıyorum lütfen bu yüzden kaldırılmasın cidden bir kaç aydan beri yaşadığım olay üzerine çok tepkiliyim biraz olsun forumdaki arkadaşlarla dertleşmek istiyorum.
Dün gece saatlerinde 2-3 civarı arkadaşımla biraz hava aldık yürüdük,o da işten gece geldiği için direkt bana uğruyor çıkıyoruz yürüyoruz öyle bir saat sohbet muhabbet vs.
Neyse en son dağıldık yol ayrımında bende telefonu aldım klasik r10 a girdim arkamdan da birileri geliyor farkındaydım.Arkadaş bir anda arkadan beni çağırdı aramızda da 50-100mt var.Efendim dedim,bi dakika gel dedi gittim.O sırada arkamdan gelen 3 tane afgan uyruklu kaçak bana ters ters bakıyorlardı.Gittim yanına ne oldu dedim.Bende geleyim evine kadar dedi.Hayırdır falan derken bu öndekiler gaspçılarmış daha önce bizzat görmüş bi kağıt toplayıcısına bıçak çekmişler adamdan para almışlar buralardaki en işlek caddenin ortasında.Bende biraz sinirli biriyim dedim gelsin alsınlar bişey alabiliyorlarsa.Neyse evin önüne geldik bunlar da önümüzde baktım arkaya tip tip bakıyorlar o an anladım cidden gasp edileceğimi arkadaşım sağ olsun son anda kurtardı.
Şimdi ben şuna sinirleniyorum Zeytinburnu'nda yaşıyorum bilenler bilir burada nüfusun %30'u Türk'tür kalanı kaçak mülteciler.Yani ben kendimi koruma amaçlı yanımda bıçak vs. bir şey taşısam (Ki taşımak istemiyorum) polis bana ceza yazar.Taşımasam bu sefer böyle bir olayda savunmasız kalırım.
Taşısam ve böyle bir olayda kendimi korusam adım belli sanım belli polis beni direkt alır içeri atar.Koruyamasam beni bıçaklasalar bu adamların neyin ne olduğunu kimse bilmiyor ne bir kaydı var ne bir şey o yüzden bir şey olmaz.Bizde b*k yoluna gideriz.
Dün arkadaş hiç görmese cebimden telefonu alsalar sadece 30K zarardayım.Benim bu zararımı devletin ödemeyeceğini biliyorum.Ben bu kaçakların girişinin engellemesi taraftarı biri olarak neden ülkenin çok küçük bir kısmı istiyor diye zarar göreyim?Bıçaklansam ve öldürülsem şayet ki bunun suçlusu kim?
Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum bazı olaylardan dolayı çokça polise şikayette bulundum ki olaylar ciddi suçlar.2 yıldır bir çok şikayet ettim ama hiç bir işlem yapılmadı.Ben bu kadar her ay vergi ödüyorum.Onu geçtim aldığım suda bile bir çok vergi verirken devletimiz ihtiyaçları için kullansın diye niye beni güvende hissetirmiyorlar.Sadece bunun için değil gerçekten her kademede sorun var sağlık için randevu alıyorum sıkıntı,vergi dairesinden işleri karıştırıyorlar sıkıntı,en ufak nüfus müdürlüğüne gidiyorum ehliyet için 2 saat beklemenin sonucunda sistem gitti diyolar yarın gelin diyorlar.
Yani ben cidden bu durumlardan acayip sıkıldım.20 yaşında bir gencim ki ülkeme bir şeyler katmak isteyen bir gencim.Yurtdışına gitmek için çok şanslarım var gidebilirim ama son ana kadar bekleyeyim diyorum Atatürkçü birisi olarak zor anda ülkesini terk edip giden birisi olmak istemiyorum ne kadar arkadaş ortamında vs. makarasını yapsam da.Ama yani dediğim gibi bazı şeylerden gına geliyor.Bu yaz üniversite de bitiyor bu şekilde devam ederse gerçekten istemeyerek de olsa en azından insanı yaşam şartlarını karşılamak ve çocuklarıma yaşadığım durumları yaşatmamak için farklı bir ülkede yaşamaya devam etmek istiyorum.
Bazı yaşadığım olaylardan dolayı çok doldum biraz da sizlerle dertleşmek istedim.Lütfen siyasi polemiğe girmeyelim herkes sonuçta neyin ne olduğunu biliyor.Benim gibi durumlar yaşayan kişiler acaba ne düşünüyor merak ediyorum..
Geçmiş olsun kardeşim. Zeytinburnu zorlu bir semt, Türkten çok yabancı yaşıyor. Bunların gerçekten eşek sudan gelinceye kadar dövmek lazımda işte, dediğin gibi bir olayı bir Türk kardeşimizle yaşadım ben. Biraz sopa yiyince aklı başına geldi.
İnsanoğlu beşer, şaşar. Bu işe düştüyse bir insan, hayattan bir beklentisi yoktur bence. İşte bu durumda Polis abiler müdahale etmiyorsa cimer de şansını denemelisin.
Müslüman adam hırsızlık yapmaz, müslüman, müslümanın canını yakmaz, din kardeşimiz felan da değiler !