Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Maliye ve İşkur 'a ilgili kurumu şikayet etmek vatandaşlık göreviniz ve boynunuzun borcu.
Bunlar "ülkede işsizlilk yok, iş beğenmeyenler boş boş geziyor" diyen tayfanın şakşakçıkları.
Başlığa gelince evet sen de ben de bu ülkenin gariban gureba Türk halkının tamamı da (kalpazanlar, cemaat, şeriat, tarikat, misyoner loncası, siyasi yancısı olanlar hariç) evet KÖLE!
nasıl mı yıllarca emekli olmak için çalışıp, sonra yoksulluk açlık sınırı altında emekliliğe (ki artık kimsenin emeklilik hayali yok sgk ya vereceğime kendim yerim öncelik) mahkum ediliyorsa;
yıllarca emek verip verdiğin emeğin karşılığı sadece yeme içme barınma yı bile karşılamıyorsa evet kardesim hepimiz köleyiz. karşıladığını düşünen varsa parantez içi haricindeki kişiler onlar da düşüncesinin karşılı olarak elinde avucunda kalanla ulaşım, eğitim, sağlık giderlerini bile karsılayamadığının farkında değil.
kimse kusura bakmasın, ama hayat koşturmacasından es verip internet ve teknolojiden bir kaç saat uzak kalıp durup dünden bugüne yaşam serüvenine geniş çerçeveden bakarsa görecektir zaten.
en basiti Türkiye'de öğretmenlik mesleğinin maaşı çeşitli elemelerden geçen ve devlette çalışanlar için 8k TL ilen Almanya'da devlette çalışan öğretmenlerin 75k TL olması.
Alım gücü: TL - € ister kur çevirip hesaplayın ister çevirmeyip hesaplayın aynı ürün Almanyada 1€ - Türkiye'de 25TL ise bunu futbol takımı tutar gibi siyasi partileri tutan kişilere anlatmanın, anladığından emin olmanın bir yolunu bulmak lazım yoksa yaşadığınız tüm yılların en kötü zamanı oladuğuna inandığım son 1 yıl aslında gelecekte beterin beteri varmış o günler bile bu günlerden daha iyiymiş diyeceğimiz yılların habercisidir.