Bekarlık sultanlık falan değil hocam öncelikle onu bi geçelim

Ben yeni evlendim 3-4 ay oldu bekar halime göre çok daha mutluyum. Evlendim 95 bin TL borcum vardı takılar nakit para falan hepsini kapattım sıfırlandım eşim öğretmen o da çalışıyor ben de şuan ufak tefek borç ödüyoruz şuanlık kıt kanaat geçiniyoruz inşallah 1-2 aya borçlar kapanıyor düzelecek ama elhamdulillah mutluyuz yine de mesela o şu durumda bi şey alalım edelim diye zorlamıyor paramız olmadığını bildiğinde. Ama paramız olduğunda da ben ona söylettirmeden hadi sana şunu alalım eve bunu alalım diyorum.
Karşılıklı anlayış içinde olduktan sonra gül gibi geçinip gidiliyor Allaha şükür.
Maddi problemler gelir geçer imtihan dünyasındayız olacak tabi zaten Allah sizi rızıkla imtihan edicem diyor. Önemli olan kimle göğüslediğin onu.
Tabi gerçekten güvenilir insan bulmak zor şu zamanda çok güvenilir gibi görünen insanları tanıyınca altından bambaşka geçmişinden başbaşka şeyler çıkabiliyor.
Ama evlenmek için önce evimi alayım arabamı alayım şu makam mevkiye geleyim şu kadar para biriktireyim diye beklemeyin. Evliliği zorlaştıran da biz insanlar yine gereksiz harcamalar yapıp sonra parasızlıktan şikayet eden de biziz. Dünya kadar çeyize bardak çanak alıp hiçbirini kullanmayan yüzbinlerce evli kadın var

Biz çeyiz bile yapmadık ihtiyacımız kadarını aldık kullanıyoruz
Merhaba,
'Allah sizi rızıkla imtihan edicem diyor. Önemli olan kimle göğüslediğin onu.' bu söz güzelmiş. Yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum, Allah mutlu mesut etsin.