Merhabalar forumdaşlar,
Neşeniz daim, sağlığınız baki olsun diyerekten konuya gireceğim.
Ben şuanda tam zamanlı bir işte çalışan bir bilişim uzmanıyım. İşverenim bana, Seni daha farklı bir pozisyonda konumlandırmak istiyor, destek sağlamak istiyoruz. Şuan senin yaptığın işi ikinci bir kişiye yükünü devrederek seni farklı bir pozisyona çekmek istiyoruz. O sebeple yakından tanıdığın arkadaşın vs. var ise bu işte çalışmak isteyen bizi bilgilendirebilir misin ona göre iş ilanı açalım.
Şeklinde bugün garipsedğim ama mutlu olduğum bir dönüş aldım.
Fakat, işin sonraki boyutunu düşündüğümde (arkadaş ile birlikte çalışma) belki tartışma yaşayacağız. Aramızdaki samimiyetten dolayı işler ters gidebilir, aramız bozulabilir. Bu sebeple pekte iş için arkadaşımı önermeyi düşünmüyorum. Fakat iyi yanı ise sevdiğim saydığım arkadaşımla aynı ortamda çalışma fırsatı olacak.
Ama bu farklılıkların veyahut iş durumunun aramızı açmasını, iş ahlakını çiğnemesinden çekiniyorum.
Sizce bu durumda tanıdığım bir arkadaşı (tavsiye etmek) önerneli miyim yoksa kendileri ilan açıp bulmaları daha mı doğru olur?
Çok kararsız kaldım. Çevremdekileri önermeden önce bilgi yeterliliğinden ilk önce benim emin olmam lazım ki mahcup duruma düşmeyeyim.
Lafımı uzatmadan, sizce bu vukuda ne yapmalıyım?
Fikirleriniz önemlidir, belirtmekten çekinmeyen lütfen.
Sağlıkla ve sıhhatle kalın.