Herkese merhaba.

Üniversitedeki öğrenci işlerinden mezun olduğum için kurtuldum. Sırada işe alımlarda insan kaynaklarını çözmeye çalışıyorum. İş görüşmeleri gerçekleştiriyorum ve bazen olumsuz olabiliyor. Ardından olumsuz olduğuna dair mesaj veya mail iletiyorlar. Hatta bazen sessiz kalıyorlar ve anlıyoruz olumsuz olduğunu.

Son görüştüğüm yerde ilk görüşmeyi başarıyla geçtim. Case Study yaptım onu da başarıyla geçtim. Yönetici ile video görüşmesi gerçekleştirdik ve işe başlamamda bir sakınca olmadığını söyledi. Hatta insan kaynakları ile tekrar bir görüşme yapın detayları görüşün (maaş vb. durumlar) sonrasında başlarsınız dedi. Yaklaşık 1 hafta oldu ancak bir geri dönüş alamadım. Kendisine mesaj attım olumlu olumsuz dönüş yapabilir misiniz diye ancak cevap alamadım. Bugün tekrar yazdım ancak yine cevap yok. Normalde bu olumsuz sonuçlanmış olarak kabul edilebilir. Ancak ben görüşmelerden başarıyla geçtim ve işe başlamamda bir engel olmadığı söylendi.

Acaba insan kaynakları neden dönmüyor? Olumsuz olsaydı mülakatı geçemezdim. Olumluysa neden dönmüyorlar? Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olan var mı?