Öncelikle yaptığınız çok sağlıksız bir diyet hocam bunu belirtmek isterim.
Bu şekilde zorlayıcı, küstürücü diyetler yerine sağlıklı beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirseniz çok çok daha kolay ve uzun soluklu olur.
Diyet mantığında aslında kalori açığı yaratarak kilo vermek olmalıdır.
Örnek günlük 2000 kalori aldınız ancak gün içinde aktif olarak spor yaptınız, kardiyo yaptınız günlük aktiviteniz 3000 kalori yaktığınızı varsayalım.
1000 kalori açık oluşur ve otomatikmen bir kilo verme oluşur. Bu şekilde düzenli bir beslenme ile rahatlıkla, zorlanmadan kilo verilebilir ve olması gerekende sağlık açısından bu aslında.
Örnek bir beslenme olarakta
Sabah 2 yumurta yersiniz biraz yulaf zeytin, peynir güzel bir şekilde hem doyarsınız hemde sağlıklı bir öğün olmuş olur.
Öğlende 150-200 gr tavuk, et, balık hangisi uygun olursa o gün yanınada biraz pilav olabilir sınırlı şekilde ve salata ile güzel sağlıklı bir öğlen yemeği olmuş olur.
Akşamda aynı şekilde öğlen gibi tavuk, et vs. yiyebilirsiniz akşam geç saat olursa karbonhidrat almazsınız yani pilav, ekmek, makarna tüketmezsiniz.
Sıfır karbonhidrat aldığınızda yorgunluk, beyin fonksiyonlarında düzensizlik oluşur ve gerçekten doğru birşey değil.