Selamın aleyküm
Yakın zamanda yaşadığım bir olay olduğu için anlatayım size hocam.
Ben Özel sektörde şirketin İstanbul Şubesinde Şube müdürü olarak iş hayatımı sürdürürken Bddk ve Tmsf tarafından şirketimiz ve şubeleri kapatıldı.
İşimizden olduk, yeni arayışlar içerisine girmeye başlayacağımız dönemde annemin rahatsızlığı ortaya çıktı ve kansere yakalandı. (Allah düşmanımın başına vermesin)
Açıkçası bu dönemde yaşadığım şoktan dolayı hiç bir ödememi düzenli zamanında yapamadığım gibi hiç borcum yokken birden 40-50 bin borç ve 5-6 icralık durumum oldu.
Eşimin kazandığı oturmadığımız evin kirası ve aidatına kendi yol masraflarına anca yetiyordu. Annemin yanında kalmaya başladım, zaten başka bir seçenekte yoktu ama var olan evimin de fatura ve kira masrafları
sürekli karşıma çıkıyordu.
Bu dönemde İş bankasından olan 35.000 TL kredim 5000 TL ek hesabım ve 6500 TL kredi kartım yasal sürece düştü. Avukatlık birimi aradığında durumu anlattım ve şu anda ödeme yapamayacağımı annemin durumunun hiç iyi olmadığını belirttim. Beni yaklaşık olarak 2-2.5 ay aramadılar hiç. O dönemde Nisan ayının başında annemi kaybettik. (Mekanı cennet olsun)
Vefatından 5-6 gün sonra aradılar annemin durumunu sordular ne durumdasınız dediler annemi kaybettik dedim biz size sonra dönelim dediler kapattılar.
Temmuz ayında ben aradım artık protokol yapalım ve ödemeye başlayım diye sağ olsunlar kredi kartımı 7 taksit kredim ve ek hesabımı da 24 ay taksite bölerek yardımcı oldular. ( Tabii ki toplam olan borcum 46500 TL den 61000 TL ye filan çıkmış oldu. O da beklediğim bir süreçti. Anlatmak istediğim siz karşı tarafa ödeme konusunda dürüst olduğunuz sürece dediğiniz zaman bu 100 TL bile olsa yatırdığınız sürece yardımcı oluyorlar. Asla ödeyemeyeceğiniz rakamlar için söz vermeyin. Ödeme gücünüz ne ise o rakamı belirttin, sizlere de yardımcı olacaklardır.

Saygılar