Merhaba, içinde tasarım konusunda istek ve enerji olduktan sonra gerisi önemli değil. Bu mesleği belki bir ömür yapacaksın, ondan dolayı bu seçimi yaparken dikkat et.
Ben mesela, Marmara Üniversitesi /Ekonometri'yi bitirdim. Fakat bir hobi olarak başladığım sosyal medya, tasarıma, sonrasında da video düzenleme/animasyona dönüştü. Hiçbir eğitim almadım. Ama bunu yaparken bana uygun olduğunu gördüm, kendi kendime ilerlemeye çalıştım.
Maalesef ki, işimde iyi olduğunu düşündüğüm halde çok kolay olmadı. Epey zorluk çektim. Sonrasında, düşündüğümden çok büyük işler ve projelerde yer aldım. Kendini geliştirmen çok önemli. Kimsenin senin düşünceni yargılamasına izin verme.
Ayrıca tasarım aslında birçok alt dala iniyor. Kendine mutlaka bir kulvar belirle. Asla her şeyi yaparım olma, uzmanlaş. Yoksa 60-100 liraya tasarım için müşteri bulmaya çalışırsın. İşini iyi yap ki, onlar seni bulsun.
Özellikle video kategorisinde kendini geliştirmen, 3d motion, animation bunlar parlak gördüğüm alanlar. Kendini hep geliştir, oldum bittim, harikayim yok. Hep bir eksiklik, doymayan açlık duygusu ile portfolyosu hoşuna giden kişilerden beslen.
Ayrıca, Kanva ile ilgili bir yazı yazmıştım. Profilime gidip, konumu inceleyebilirsin. Ama kısaca, Kanva bir tehdit değil fırsat . Oraya da şablon tasarlayıp, yükleyip, para kazanabilirsin. Tasarım insanlar için var, robotlar için de değil.