keremyagan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tür olaylar yaşadıkça insanlar artık yurtdışına hizmet vermeye başlayacak çünkü onlarda alım gücü daha yüksek , bu tarz tatsız olayların yaşanma ihtimali daha az. Bir müddet sonra iş yaptıracak adam bulamazlarsa ancak o zaman anlayabilecekler. Piyasada yazılımı,tasarımı,yazarlığı hemen her işi değerinin altında yapan birçok kişi var . Değerinin altıda yapmaları teslim ettikleri ürünün de kalitesiz olmasına sebep oluyor. Bir müddet sonra alıcılar artık bıkıyor, piyasada bu işi yapan düzgün adam yok mu diye yakınıyorlar ama piyasayı bu hale getirenlerin kendileri olduğunun farkında değiller.
2 liraya makale yazdırırsan siten için pek bir faydası olmaz , sonra da "makalelerin site için hiçbir faydası yok artık almayacağım" dersin.
50 liraya script alırsın , sonra da "bu scriptte birçok hata var" deyip bu sefer 100 liraya alırsın . En son da dayanamayıp "işini düzgün yapan yazılımcı yok mu" dersin.
Bu örnekler böyle uzar gider. Hakedene hakettiği verilmezse her iki taraf da sorun yaşayacaktır .
Bir saate mahalledeki saatçi 10 lira verirken bir müze 10 bin lira verebilir. O saati değersiz yapan kendisi değil , bulunduğu yerdir.
Ağzınıza sağlık hocam.
Hayır 2 TL'den yazmak da beni rencide etmiyor, sonuçta platformun taban fiyatı bu olmuş ve müşterinin bütçesi olmadığını görmüşüm 5 TL'den 2'ye çekmişim, "hocam bak benim kalitem bu, benim işim bu kadar, ama bütçeniz yok anladığım kadarıyla o yüzden bu hizmeti veriyorum canınız sağ olsun, gerekeni ben yaparım." demişim.
Kardeşim daha 1 kuruş ücret ödememişsin, senin işinde aksilik yok konuştuğumuz gibi ilerliyor 1 saatlik mecburi bir gecikme yaşanmış o da zaten "17:00 - 20:00 arasında siteye eklenir" diye görüşmemize göre saatin henüz 18.50 olmasıyla kapanacak bir konu. Ama adam geri kalmıyor, başlıyor tepeye çıkmaya "daha parasını ödemediği" hizmet sunanı sanki kölesi yapacak paşaları bey.
Bugüne kadar çalıştığım tek bir kişiye saygımı bozduysam, kalbini kırdıysam, işinde kaliteyi düşürdüysem bu konuyu görüp yazabilir fakat iş bizim kalbimizi kırmamaya, saygı bozmamaya gelince maşallah...