AldagBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1: Kontrol tamamen gideceğin yere bağlı, mesela ben acemiye giderken içeride askercell alacağım dedim tuşlu telefonu hatsız içeri sokmama izin verdiler, içeri girince de kendi hattımı akşam takıp kullandım.
Ustaya gidince telefonu açıp baktılar hat yoktu, sivil hat varsa çıkart ver dediler sakladığım yerden bulamadılar, tabi hatsız da telefonu vermediler, 2 hafta içerisinde askercell alıp tuşlu telefonu teslim aldım.

2: 6 Aylık askerlik süresinde toplam 6 gün izin olur, bu izni ustaya geçince de kullanabilirsin, acemi bitince de kullanabilirsin, veya kullanmazsın askerliğin 6 gün erken terhis olursun. Bu arada usta birliğine gittiğinde telefonunu yine götür ama gizli sokmaya çalışmanı önermem, olur da arama da yakalanırsan tutanak tutarlar ve bölük komutanının inisiyatifine kalır, isterse mahkemeye çıkartır askerliğini uzatır, isterse yırtar atar. Nizamiye de sorarlar sende çıkart ver, çarşı iznine çıktığında telefonunu geri alırsın, çarşıda emanetçiler oluyor bırakırsın, çarşıya çıktıkça da kullanırsın.
nerde yaptınız hocam askerliği