1) göz lazer ameliyatı olduysanız hangi hastane'de oldunuz ve fiyati nedir?
Geçen sene Aralık ayında Veni Vidi'de oldum 12 bin TL ile. Testler, muayene ücreti hariç.
2) ameliyattan sonra ne gibi süreçler oldu? ağrı sızı var mıydı? ameliyatın belli bir süresi var mı yenileme gibi yoksa ömür boyu mu işliyor.
Ameliyattan sonra ağrı,sızı hiç olmadı. Batma,yanma vs.
2a) ameliyat sonrası ilaç kullanımı var mı? ameliyat sonrası kaç günde toparlanabilir ?
Evet 4 tane damla veriliyor. Kimisi 1 hafta kimisi 1 ay kullanılıyor. Göz yaşı damlasını arttırmak için damla kullanıyorsunuz ek olarak C vitamini takviyesi.
2b) Ameliyat esnası ve sonrası geçici ya da kalıcı risk ya da hasar riski var mı? ömür boyunca ağrı sızı ya da riski var mı? düzenli kontrolleri var mı?
Her ameliyatta risk vardır. Ama ben çok araştırıp olmuştum burada önemli olan doktorunuz. Ameliyat sonrası 15 gün sonra ücretsiz kontrol yapılıyor.
3) Ameliyat olan varsa SGK karşılıyor mu?
Belli bir yüzdeyle karşılıyor diye biliyorum.

Genel olarak memnunum fakat bizim gibi sürekli olarak bilgisayar başında olanlar için iyileşme süresi gecikiyor. Normalde 30-45 günde iyileşme olurken benim tam anlamıyla damlayı vs bırakmam 6 ayı buldu. Yorulduğumda görüntü kalitesi de düşüyor. Gece araç kullanırken gözler yorulduğunda ışıklar patlıyor. İlk zamanlarda olduğuma pişman olmuştum ama şuan iyiyim. Şuan %80 olarak görüyorum belki daha iyi olur tabi bilgisayar başında gözler yoruluyor. En önemlisi doktorunuzun tecrübesi. Bu tür ameliyatlarda vaat veren çok olur. Eğrisiyle doğrusuyla size anlatacak doktoru bulup ameliyat olmanızı tavsiye ederim.