Arkadaşlar merhaba

Gelecek ay göz lazer ameliyatı düşünüyorum, fiyatlarını açıkcası bilmiyorum ama korkutucu rakamlar çıkacağından eminim.

ufak araştırma sonucunda veni vidi göz uygun fiyattaymış ama bir o kadar da çok şikayetleri var. gözlük takıyorum ve numaramı bilmiyorum, uzağı göremiyorum.
uygun muyum bilmiyorum ama uygunluk muayenesi için bile 1000 tl kadar ücret istiyorlarmış (ekşi) ne kadar doğru bilmiyorum.

ameliyat olanlar varsa bilgilendirirse çok sevinirim, hastaneleri arayıp bilgi alamıyorum, çağırıyorlar sadece.

1) göz lazer ameliyatı olduysanız hangi hastane'de oldunuz ve fiyati nedir?
2) ameliyattan sonra ne gibi süreçler oldu? ağrı sızı var mıydı? ameliyatın belli bir süresi var mı yenileme gibi yoksa ömür boyu mu işliyor.
2a) ameliyat sonrası ilaç kullanımı var mı? ameliyat sonrası kaç günde toparlanabilir ?
2b) Ameliyat esnası ve sonrası geçici ya da kalıcı risk ya da hasar riski var mı? ömür boyunca ağrı sızı ya da riski var mı? düzenli kontrolleri var mı?
3) Ameliyat olan varsa SGK karşılıyor mu?

burada olmayıp da sorabileceğim soru da olabilir ve ekstra bilgilendireceğiniz konu/mesaj varsa yazarsanız sevinirim.