ademkilic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, konu sahibinin izni ile bir bilgi almak isterim. Cimere neredeyse 2 ay önce başvuruda bulundum fakat 2 aydır ses soluk yok. Son olarak 7. Ayda adalet bakanlığına yönlendirilmiş başvurum. Askıda duruyor.

30 gün içerisinde yanıt vermek zorundalar yazınıza istinaden yazdım. Benim başvuruda mı sorun var acaba?
Eğer cevap gelmediyse yeni bir başvuru ile cevap gelmediğine dair şikayette bulunun ya da kurumun bağlı olduğu Vali Yardımcısına dilekçe ile durumu bildirin.

Ancak, Adalet Bakanlığı'na iletildiyse durum farklı olabilir. Yani eğer savcılık soruşturması gerektiren bir durum varsa; çözüm CİMER değildir. Örneğin; CİMER üzerinden ihbarda bulunduğunuz bir ihbar, iletilen kamu kurumunun yetki sınırını aşıyorsa sizi Savcılığa yönlendirebilir.

Kısaca şöyle anlatayım;

Kaydınız CİMER yetkilisi tarafından alınır.
Genellikle Valiliğe iletilir.
Oradaki birkaç memur tarafından bu sürecin hangi kurum tarafından yürütüldüğü analiz edilerek ilgili kuruma iletilir.
Kurum yetkilisi tarafından ilgili memura iletilir.
Memur gereğini yaparak; cevabi yazıyı sisteme girilmesini sağlar.
Kurum yetkilisi ve üst mercilerin onayı sonrası cevap başvuru sahibine iletilir.

Dolayısıyla; arada bir kişinin yanlış işlem yapması her şeyi berbat edebilir.

Mesela; siz bir okuldaki demirbaşın çalındığıyla ilgili ya da kavga durumuyla ilgili ihbarda bulunursunuz. Bu bildiri Milli Eğitim Bakanlığı'na düşer ancak ilgili ilçe MEM tarafından yapılacak bir şey olmadığı için size savcılıklara gidin diyebilir.

Durumunuzu spresifik olarak bilmiyorum ama sistem üzerinden hiçbir cevap girilmediyse; kuruma gidip direkt dilekçe verebilir ya da yeni bir kayıt açabilirsiniz.