10.09.2022
Selamlar, güzel gelişmeler üzerine bir güncelleme yapmak istedim.
Öncelikle Google News kaydım dün onaylandı. Bugün ahrefs'e girdiğimde çok güzel bir gelişme ile karşılaştım. Neredeyse tüm hedef ülkelerde anahtar kelimelerim sonuçlarda çıkmaya başladı. yaklaşık 70 makale yayınlanmasına rağmen 436 kelimede sıralama aldığımı gördüm. Bugün siteye organik aramalardan 11 kişi girdi.
Search Console'da da güzel veriler alıyorum.
Bugünün tıklamaları henüz konsola yansımadı. Evet ortalama konum iç açıcı değil fakat yeni bir site için çok iyi bir başlangıç.
Siteme bugün hemen çıkma oranını düşürmek için diğer sitelerimde uyguladığım bir taktiği ekledim.
Ayrıca yine yazıların uzunluğunu arttırmak için mevcut yazılara ekleme yapan kendi yazdığım plugini ekledim. Yazı kelime ortalaması 700'e kadar çıktı.
TOC Plus kurulumu yapıp optimize ettim.
YARPP Eklentisinin kendi editlediğim versiyonunu kurarak iç linklemeyi optimize ettim.
Yazıları belirli aralıklarla güncelleyip, pingleyen bir eklenti geliştirmiştim. Onu kurup başlattım. 10-14 günden eski yazıları random şekilde otomatik güncelleyip google'a sürekli güncel bir site görünümü vereceğim.
Bunun dışında bbpress gibi forum eklentisi üzerinde çalışıyorum. Otomatik yazı ekler gibi, otomatik kullanıcı ve mesaj yazma taktiği geliştiriyorum. Bunu da site hitlenince aktif edip, siteyi google gözünde iyice kullanıcı odaklı, popüler site haline getirmeyi hedefliyorum.