https://www.r10.net/wordpress-eklent...-128995-a.html
Bu eklenti hakkındaki görüşünüz nedir?
son eklentiyi zaten bir kere yaparsın gerekli iş ayar yapar sonra pasif edersin. diğerleri için katılıyorum.
Sunucu destekliyorsa, LiteSpeed kusursuza yakın bir eklentidir. Diğerlerine katılıyorum.
Tecrübelerimden yola çıkarak uzak durmanız gereken wordpress eklentilerini ve sebeplerini listeleyeceğim.(yani kocaman bir "BENCE")
Wp-Rocket :
Bu eklentinin forumda aşığı çok fazla var belki linç yiyeceğim ama yinede söylemeden geçemeyeceğim, bol içeriğiniz varsa datanız fazlaysa bu eklentiden uzak durunuz sunucuda kurulum yapıp gözlemliyebilme şansınız var ise CPU-Ram kullanım oranlarına bir bakınız derim sunucunuzu kastırır da kastırır. , sitenize yararından çok zararı olur bir sayfayı cacheleyene kadar 6-7 saniye geçer e ne anlamı kaldı o zaman cache eklentisi kullanmanın.
Litespeed :
Yukarıdaki ile aynı sebepden , yoğun data kullanan sitelerde uzak durulması gereken bir eklenti.
Akismet :
Sitenize bot çekmekten başka bir işe yaramaz.
Jetpack: Cpu'mu öldürmek istiyorum diyorsanız birebirdir hemen kurunuz.
Site Kit by Google :
Aman aman aman pu pu pu pu , search console'dan girip kontrol ediniz , api ile verileri çekerken sunucuyu süründürür.
Broken Link Checker :
72 saatte bir kırık link taraması yapar fakat içeriğiniz ne kadar fazlaysa bu tarama o kadar uzun sürer buda daha fazla kaynak kullanımı demek.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar , sormak istediğiniz eklentileri konu altında yazınız cevaplayayım bildiklerimi.
LiteSpeed için katılmıyorum.
Wp-Rocket denen illet konusunda sonuna kadar arkandayım. Diğerleri zaten çok kullanılası şeyler değil