Adam battım çıkmam lazım okul harcım gelmiş diyor,faturam var "kumar oynamayın" diyor. Duyar tayfa özlü sözden akıla kadar her şeyi yazmış. Güler misin ağlar mısın...
Gene bir kumar vakası, gene nasihat eden bir kumarbaz, bugün bulsa bugün dayanamaz bir daha oynar.
Bütün kumarbazlar nasihat ederler ama kimse uymaz bu nasihatlara, kendileride dahil!
Kinamiyorum, nasihatim ise kar etmez, zarara kendi ayağı ile girene merhamet edilmez, Allah kurtarsın diyorum, umarım hırsızlığa başlayıp ananın babanın parasını çalmazsın, çünkü kumarbazlar aynı uyuşturucu bağımlıları gibiler, bir müddet sonra hiç bir ahlaki alt yapıları kalmıyor maalesef. Bir kumarbaz tanıdığım kumar bağımlılığı yüzünden anasının iki teneke kuru fasulyesini bile satmıştı!
Bir kişinin kötü ve hoş görülmeyen bir durum içinde olması o kişiye karşı mizacınızı dilediğiniz gibi kullanma ve onu küçümseme hakkı vermez size. Kişi size gülünç bir durumdaymış gibi gelebilir ama bence kullandığınız üslup ve benzetmeler hiç de yakışır değil.
Ben de bir aralar bu durum içerisindeyim. İnsan bir noktaya kadar eziliyor altında ama bir noktadan sonra içinden de çıkabiliyor. Seneler oldu... Yapmayın. Ne kadar küçümsenecek bir durum gibi gözükse de yaşayan için fazlasıyla stres dolu bir süreç bu. Halden anlamak lazım. İlle de tecrübe etmek gerekmiyor.