Kera adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese selamlar bu gün çok merak ettiğim ve araştırma ile yeterince cevap bulamadığım sorunu sizlere sormak istedim ve umarım istediğim gibi cevap alırım. Bu konuda yardımcı olan herkese önceden teşekkür ederim

1. Hiç yazılım bilmiyorum. Amacım profesyonel yazılımcı olmakta değil sadece işler yapan ve küçükte olsa bir yerde çalışarak maaş almak. Bunun için hangi dili ve sektörü öğrenmem gerekiyor?
2. Daha önce arkadaş söylemişti ismini F ile başlıyordu yaptığı iş site görünümünü yapmaktı
3. Kodlamani kurs ( yani özel okul ) ve b. şeyler olmadan evden oturarak öğrenmek mümkünmü? Udemy kursları ile?
4. Ne kadar sürede öğrenmek oluyor minimal kavramı?
5. Bilgisayar sistemi önemli mi?

Bu sorulara şimdilik cevap alırsam güzel olur. Amacım oyun ve program kodlamak değil sadece aylık maaşa çalışmak ve kodlama öğrenmek
1) Youtube üzerinden bile öğrenebilirsiniz. Hangi alana yatkınsanız ve yapmak istiyorsanız oraya ait dilleri öğrenebilirsiniz. Şu anda Javascipt birçok alanda etkili. Ama tabi ki bununla bitmiyor.
2) Front-End Developer
3) Özel kursa vs. gerek yok. Udemy'den kurs alarak başlayabilirsin. Youtube üzerinden ücretsiz olarak bile öğrenebilirsin.
4) Kişiden kişiye değişir. Hedefe göre de değişir. Front-End Developer olarak ufak şeyler yapmak 15 gün ile 2 ay arasında değişir.
5) Önemli değil. Kullanımına bağlı olarak değişir. Ben oyun oynamam diyorsan Linux bile kullanabilirsin. (Linux'ta da oyun oynanır.) Çok güçlü bir sisteme de ilk başta ihtiyacın yok.