Adsense ve kripto para referans programlarından pasif gelir elde ediyorum. Şu sıralar stok fotoğrafçılık üzerine araştırma yapıyorum.

Pasif gelir elde etmek için çok fazla emek vermeniz gerekiyor. Birkaç ay sonra pes edecekseniz hiç başlamamalısınız.

* Adsense: Yaklaşık 10 yıldır kazanç sağlıyorum ancak Türkçe içerikten emeğinizin karşılığını almanız çok zor. İngilizce site açmanızı tavsiye ederim.

* Kripto para programları: Binance, Binance TR, Okex, Huobi, FTX, FTX TR, Gate.io... gibi birçok borsanın affiliate programı var. Geç kaldığınızı düşünmeyin, bir gün her zaman fırsat çıkabilir. Bu fırsata hazırlıklı olmak gerek. Örneğin kripto para borsaları arasında lider konumda olan Binance bir gün kalıcı bir sorunla karşılaşabilir. Bu durumda insanlar alternatif borsalara referans kodu ile kayıt olmak isteyecek. Binance'ten ziyade diğer borsalara yönelmenizi tavsiye ediyorum. Sosyal medya hesaplarınızda paylaşım yaparak, tanıtım yazısı satın alarak, ücretsiz bloglarda içerik girerek, Youtube video çekerek, pinterest görsel hazırlayarak başlayabilirsiniz. Tabii ki önceden affiliate programı şartlarını detaylıca araştırmalısınız.

* Stok fotoğrafçılık: Adobe stok, shutterstock gibi sitelerde görsel/video satışı gerçekleştirebilirsiniz. Tabii ki bunun için kaliteli bir fotoğraf makinesi gerekiyor. Twitter'da takip ettiğim kişiler ara ara satılan stok fotoğrafları paylaşıyor. İçi kuru fasülye dolu tencere fotoğrafı bile alıcı bulabiliyor.

Kasik iktisatçıların savunduğu "her arz kendi talebini yaratır." tezi var. Ben pasif geliri bu teze benzetiyorum. Bir şeyler üret mutlaka alıcı bulursun.