İşe giriş başladıktan sonra eğitim süreçleri oluyor.
1 hafta kadar call center'a girmeden önce eğitim veriliyor projeyle ilgili.
Sonrasında call center'da birkaç gün çağrı dinliyor MT adayları.
Sonrasında da aktif çağrı almaya başlıyorlar.
Herhangi bir sorun olduğunda mesai saatleri içinde TL'ler mevcut. (Takım Lideri) Ona danışabiliyorsunuz, çağrıyı bekletmeye alarak. Eğer yoksa dönüş yapılacak diyip kapatılabilinir, ya da diğer MT arkadaşlara sorulabiliyor bu arada.
Bunun haricinde herhangi bir metin kaynağı yok önümüzde.
Ben uzun bir süre gözlerim kapalı çağrı alıyordum sadece bilgi almak isteyen kullanıcılar aradığında..
Bunun haricinde zaman zaman yazılımsal sorunlar oluyordu, herkes yükleniyordu telefonlara arıyorlardı çağrı merkezini. O sırada; genel sorun olduğunu söylüyoruz.
Sorun olmadığı zaman sorun var demiyorduk. Kurumsal projelerde, projeye zarar verebiliyor çünkü.
Peki hocam bu eğitim sürecinde çağrıdayken başka bi yetkili de çağrıda olabiliyor mu?
Yani demek istediğim; Geçen gün arçelik ile görüşüyordum karşıdaki temsilci yeni girmişti, çok belliydi. Sonra kısa bir süre bekleteceğim dedi, sonra tekrar bağlanınca bana soru soruyordu. Ve galiba o unutunca arkadan farklı biri daha çağrıya katılmıştı "Adresin teyidini al " diye iki kere söyledi temsilci de adresinizi teyit edeceğim dedi. Bu şekilde sizinle birlikte başka bi yetkili de çağrıda dinleyerek destek veriyor mu size. (Sanırım orada o yetkilinin sesini benim duymamam gerekiyordu ama hatayla açmıştı galiba bu temsilci arkadaş.)