Herkesin marka algısı başkadır. Ben alırken çok araştırdım. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi panel önemli. Kesinlikle lgye bulaşma 10 bine alacağın tv zaten giriş orta arası bir tv olur ve bu seviyelerde lg ekranı ile sorun yaşama ihtimalin yüksek.
Yine yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Piyasada ekran üreten bilindik bir kaç firma var bunlar Samsung, LG, Sony. Philips'te üretiyordu ama artık üretmeyip başka firmalardan tedarik ediyor Firma olarak sıralayacak olursam bu işte en iyi ve dayanıklı Samsung, Sony ben LG yi listeme bile koymam.
Ben sony aldım çünkü ihtiyacımı karşılayan oydu. Ps oynamak için 120 hz 4k va panelli bir android tv aldım. Çok memnunum kristal gibi görüntü muhteşem derinlik ve berraklık sunuyor. İlk zamanlar alışamadım çok renkli ve aşırı parlak geldi şu anda %30 oranında ışığını kıstım. Tabi şu an 10 bin civarına böyle bir tv bulmak zor .
Tavsiye İPS alma, android olsun mümkünse gerçek yenileme hızı 50 olmasın biraz yüksek alın film oyun vs oynarsanız akıcılık fark ediyor.
Bunun için epey sitesinden yararlanabilirsiniz.