AVM lerin dolup taşmasının sebebi eskinde biz unu şekeri princi cuvalla alırdık. şimdi günlük alıyoruz. esnafın işsizlik sorunu teknolojiye yenik düşmesi.adam 50 55 yaşında ayakkabıcı dukkanı var. adamda bilgi yok şuan herkes ayakabısını elbisesini internettem alıyor. sanayiye gidiyorum adamın bir parca demiri kırılmış kaynak yaptırmaya gidiyorsun 50 tl diyor kaynagına ama ama kırılan malzemeyi internetten 20 tl ye getirte biliyorsun. işden anlayan internetten 20 tl ye getirtiyor. anlamayan insan 50 tl ye kaynatırıyor. 2 3 senedirde millet evinde yattı pandermi ws idi. bunlar basit Şeyler degil pandemiden önce ogluma cafe açtım. 4 5 ay çalıştırdı. pandemi patladı direkman battık bu devletin sucumu herşeyi devlete devleti yonetenlere bağlamayın. Bende sevmiyorum bu yönetimin çok şeyini inşallah bu secimde düşerler. yeni gelenlere bakarız onlar nasıl yönetiyolar ülkeyi. belki süper olcak belki kökden batacaz. ama Hiç bişey olacagınıda sanmıyorum...

Evim ofisin üstünde yıllardır dışardan yemek yerdim gecen sene 100 tl yemek parası verirdim. bunun sebebi pratik bir şekilde yemegimi yiyip işlerimi yapmaktı. şimdi yemek masrafı gunluk 300 tl olmuş gidip paşa paşa evimde yiyorum yemegimi bize birazda rahatlık batıyor.