ysnozverdesign adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla bir bana mı garip geliyor ? Caddelerde insanlardan çok arabalar var. Marketler de kuyruklar sırlar bitmiyor. Bütün herkes alışveriş merkezlerine akın akın gidiyorlar. Ben bu yoğunluğu 2 sene önce göremiyordum. Birde Sivas'tan bahsediyorum. Gerçekten akıl alır gibi değil. Bu nasıl ekonomik kriz ?
Tahmin ettiğim kadarıyla evli değilsiniz, aylık 5500tl asgari ücretle geçinen bir aile düşünün size 2 senaryo göstereceğim yalnızca.
1: 2000Tl kira, 1000Tl doğalgaz, 300Tl elektrik ve su, 1500Tl mutfak alışverişi Kalan 700 tl ninde 600ü normal harcamalara gitsin elde kaldı 100Tl, onunlada eşinle bi kahve içmeye oturursun ve sizin dediğiniz gibi kafeler dolu olur.
2: 3000Tl kira, 1500Tl doğalgaz, 300Tl elektrik ve su(Klima yoksa), 2000Tl mutfak alışverişi elde var -1300Tl.
Doğalgaza muhteşem zamlar geldi geçen yıl bana 1000-1500Tl geliyordu bu yıl 2000-3000 arasında gelicek diye tahmin ediyorum.
Sizin o market kuyruğu dediğiniz insanların ev ihtiyaçlarıdır. Trafik dediğiniz ya yabancıdır yada evi caddeye 4 5km uzak diye araç kullananlardır.
Ekonomik sıkıntı çeken insanlarıda kafelerde marketlerde aramayın lütfen.