malasef haklısın hocam,durum aynen öyle.hepimiz aslında bu tarz şeyler görüyoruz sürekli sokakta,marketde.ama dedigin gibi bagzıları görmek istemiyor.onlarlada ugraşmıyorum zaten ben de.tek dedigim ; insanların içinde bulundugu durumu görüpte inkar edenler,inşallah 1 kuru ekmege muhtaç kalır...bunu diyen akrabam,arkadaşım,kardeşim kim olursa olsun bunu diyorum.belki o zaman anlarlar insanların hallerini.
Alanyada yaşıyorum.Bilenler bilir burda alanyum diye büyük bir alışverişmerkezi var.Geçen yeni bir hat daha çıkarmaya gittim türktelekoma oraya.Yemin ediyorum sana içeriye giren 10 kişiden en az 7 si yabancıydı.Orda ben işlemleri bitirene kadar en az 100 kişi geldi .Türk neredeyse yoktu.Adama sordum yemin ederim.Abi türk yok mu buralarda bu ne ya dedim.Adam malesef buralar böyle dedi.Alışveriş merkezini gel gez abartısız söylüyorum alışveriş yabanların %70 i yabancı %30 u da anca durumu hali iyi olanlardır.
Asgari ücretle gelip orda kafasına göre alışveriş yapanların sayısı inan %10 nu geçmez ama sorsan bu zihniye bak bak şuralara ya heryer tıklım tıklım hani para yoktu millette derler..Bu tarz düşünen insanların yüzünden bazıları ekonomik sıkıntılar çekiyor bu ülkede.Geçmişten korkutup insanların geleceğini çalanları hala utanmadan sıkılmadan savunuyorlar.. Allah bildiği gibi yapsın ne diyeyim.Bizim tuzumuz kuru olabilir misal ama
insan olan herkesin insanca refah içinde yaşamasını diler bizim gibi. Gece gece daha çok sinirlenmeyeyim hocam ben en iyisi bu konuya son mesajım olsun yoksa yorumları gördükçe sinirden gülüyorum.