ysnozverdesign adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla bir bana mı garip geliyor ? Caddelerde insanlardan çok arabalar var. Marketler de kuyruklar sırlar bitmiyor. Bütün herkes alışveriş merkezlerine akın akın gidiyorlar. Ben bu yoğunluğu 2 sene önce göremiyordum. Birde Sivas'tan bahsediyorum. Gerçekten akıl alır gibi değil. Bu nasıl ekonomik kriz ?
Ailem ile yaşıyorum bundan 4 sene önce hem benim hem babamın arabası vardı 2 sene önce hepsini satmak zorunda kaldık. Güzel bir semtte oturuyorduk artan kiralardan dolayı İzmir Torbalı' ya taşındık bütün sülalemiz burada olduğu için. aynı sokakta teyzemler oturuyor kapının önünde 2016 model 75 bin liraya aldıkları araba duruyor şuan 300 küsür bin lira. Arabayı hastane gibi zaruri ihtiyaçlar dışında yerinden oynatmıyorlar. 700 800mt ileride kuzenimiz oturuyor karı koca devlet memuru. 3 sene önce 0 araba aldılar 140 bin lira falandı sanırım. Şuan 700bin liradan fazla diye biliyorum. İzmir'in diğer ucunda çalışıyorlar ikiside otobüs ile gidip geliyor. Köye gidip geliyorum eskiden köyün gençleri arabaları ile gezerdi artık herkes dolmuş kullanıyor Sokakta gördüğünüz arabalar ya iş için kullanılan ya da gerçekten parası olan insanların arabası. 23 yaşındayım iyi bir arkadaş çevrem var nerdeyse 10 arkadaşımdan 9 unun bırakın arabası işi bile yok. Edebiyat öğretmenliği mezunu arkadaşım ayakkabıcı'da , işletme mezunu arkadaşım Zara'da çalışıyor. Bir arkadaşımız 2 yıllık okudu son 2 yıldırda gece mesaisi olan bir yerde çalışıyor gündüzleri uyuyor yüzünü bile göremiyoruz. Hepsinin aldığı maaş asgari ücret. Gerçekten akıl alır gibi değil bence de. Kimse yaşamak istediği hayatı yaşayamıyor. Ha bundan 4 5 sene önce en b*ktan yerde ev alan birisi şuan milyonerim diye geziniyor o da işin komik yanı. Ülkede orta kesim kalmadı zengin kesim ve fakir kesim var sadece.
Marketlerde kuyruk sırası falan yok bu arada babam çalışmadığı için düzenli alışverişi ben yaptım aylık evin gideri 7 8 bin liranın altına düşmüyor. Peynirin kilosu olmuş 100tl en ucuz yerde asgari ücretle anca 55kg peynir alınıyor Ha şöyle bir şey var mesela ben 6 ay önce az param olmasına rağmen gidip iphone 11 aldım 12bin liraya. Şuan telefon 18 bin lira oldu dün ki zam ile. Ben yarın satmak istesem 16 bin liradan takır takır satarım. Hem iphone kullanıyorum hem de elimdeki para değerini korumuş oluyor.
Ülkede zengin kesim sizin Sivas'ta gördüğünüzden de fazla hiç merak etmeyin sonuçta 85 90 milyon kişi yaşıyor bu ülkede. Sadece 5 milyonu üst kademede kazansa bile o avmler akın akın dolu olacak. Ayrıca üşenmezseniz gidin bir ara orta halli mağazalara sorun o kalabalık kuru kalabalık mı yoksa her gelen milyarlar bırak mı çıkıyor Millet sıcaktan kaçmak için bile AVM'de geziniyor hem vakit geçiyor hem serin. Ben şahsen lise okurken bir şey almayacak bile olsam sıcakta bi kafeye para vermek yerine avm'ye gidip vakit geçirmeyi tercih ediyordum.
Ülkede 5 hadi abartalım 10milyon tane zengin insan var diye geri kalan 70 milyonu görmezden lütfen gelmeyin rica ediyorum birazcık zihinlerimizi açalım.