Merhaba,

Google ve YouTube başta olmak üzere ayriyeten Udemy gibi platformlarıda kullanarak WordPress gibi açık kaynaklı otomasyon sistemlerini araştırabilir ve kendinizi eğitebilirsiniz. WordPress sistemi ile başlangıç, normal ve ileri düzey de kişisel pörtföy, blog siteleri veya kurumsal pörtföy, blog, firma tanıtım, e-ticaret siteleri başta olmak üzere her çeşit siteyi kurabilirsiniz. Ayrıca WordPress ve benzer çoğu açık kaynaklı sistemler için bir çok geliştirici özel olarak site temaları geliştirip satıyor dolayısıyla kısa bir eğitimden sonra, güzel bir tema satın alarak wordpress'e yükleyebilir ve bu tema üzerinden istediğiniz siteyi hayata geçirebilir ve eş zamanlı olarak ilk deneyiminizi elde edebilirsiniz.

Eğer eğitim alırken wordpress kurabileceğiniz bir domain veya hosting'iniz yok ise google'a (Xampp ile wordpress kurma?) diye yazıp aratırsanız, bilgisayarınıza nasıl localhost üzerinden wordpress kurabileceğinizi öğrenebilirsiniz ve bu saye de domain, hosting gereksinimi olmadan bilgisayarınız üzerinden kendinizi eğitebilirsiniz. Bunun dışında e-ticaret sistemlerine yoğunlaşacaksanız eğer sırası ile opencart, prestashop ve magento adlarına sahip açık kaynaklı diğer sistemleri de google'da araştırarak eğitim alabilirsiniz. Eğer e-ticaret'e yoğunlaşacaksanız WordPress'in sunduğu WooCommerce ve bir diğer cms sistemi olan PrestaShop işinizi görecektir, iyi eğitimler dilerim.