Merkeziyetçi uygulamarın en temelinde API gelmektedir. Mobile, web, desktop fark etmez. Eğer siz datayı tek bir yerden yönetmek istiyorsanız, tek bir yerden API aracılığı ile dağıtmanız gerekiyor.
Sqllite olsa bile, db file’i uzaktan indirterek de çalıştırabilirsiniz. Tabi bu kötü bir yöntem sadece merkeziyetçiliğe bir örnek vermek açısından söyledim.
Oncelikle tesekkur ederim
simdi apileri istek sayisina gore satiyorlar. Bu istek sayisi neye gore sayiliyor tam bilmiyorum. Atiyorum tum ulkelerin sehirlerinin sicakliklari tek istekte cekmek 1 istekmidir? Buna ek olarak api alan biri hava durumu uygulamasi yazdi ve api uzerinden bir uygulama yapti bu verileri 24 satte 1 guncellencege ayarlandi. Uygulamada apiden cekiyor. Peki bunu 1 kereligine bir database yazip daha sonra uygulamada msyql ulasip veri okunup uygulamaya gosterilsin tarzinda halletse daha ucuza gelmez mi? Boyle olunca Api nasil para kazanabilir bunlar kafamdaki birkac soru.
Api yani bir yerden veri ceken kisiler database kullanmazlar mi?
Pythonla ilgileniyorum ve bunlar kafami kurcaladi
Tsk ederim tekrardan
Api uzerinden calisanlar hic database kullanmazlar mi mesela bir hava durumu uygulamasini ornek alalim bunuda merak ettim