Arkadaşlar yeni bir sunucuya geçtim cpanel guzel hostingten reseller kullanıyordum sorunsuz. Sunucu kampanyasından bir sunucu aldım ama maillerde sürekli problem gitmiyor gelmiyor spama düşüyor mail ip banlandı yeni ip aldım. Bir arkadaş bu soruna dur diyebilecek bir önerisi var mı?
Yandex kullanın diye gelmeyin çalıştığım şirket outlook telefonlarda vs kullanıyor onun için ekstra şeyler söz konusu değildir.
Hosting firmaları mail server mail hosting satıyor sunucunun içine bunu nasıl entegre edemiyorlar?
Merhaba ncAtaman,
Mail server ile web server bize göre aynı sunucuda olmamalıdır. Ayrı bir vds kiralayıp, mail server kurdurup, rdns, ehlo, spf, dkim, dmarc, ssl tls yapılandırmasını bir sistem yöneticisine yaptırıp o şekilde kullanmanız daha doğrudur.
Ancak mail gidip gelmemesi, bazen gitmesi bazen gelmesi hususu plesk panel ile ilgili olmayıp büyük ihtimalle sunucu yapılandırmanız, mail yapılandırmanız, ağınız, kaynaklarınız ile ilgilidir.
IP spama düşmesi, blocklist e alınması durumuda aynı şekilde sunucu yapılandırmanız ile ilgilidir, spamassasin, send limit, mail fonksiyon kapatma yapılandırmalarını en önce yaptırmalısınız.
Not: Örneğin tarafımız çok sayıda plesk sunucu barındırıyor ve şu ana kadar bir ciddi sorun ile karşılaşmadık.
İyi çalışmalar.