Arkadaslar bir uygulama yaptik ve bu bir yerden veri cekiyor diyelim.
Eger ben veriyi bir siteden cekiyorsam bir istatistik hesapla programi ise bu verileri databaseye kaydetmek zorunludur degil mi? Sonucta o veriler site sayfasinda karisik olarak yer aliyor ve biz bunlari databasede satir ve kolonlara yerlestiriyoruz. Daha sonra bunlara ulasip kullanabiliriz. Tanlisim var mi buraya kadar bilmiyorum. Burasi gayet guzel.
Sorum
1) Ben bu programi kivy ile uygulamaya donusturdugumde bu islem telefonlardada gerceklesecek degil mi? Mesela bu veri kazima ve database kodlari farkli bir module yazilabilir. Ana kodlama farkli bir py dosyasinda olur peki bu kullanimda yaratilan database olusunca telefondami yer alacaktir. Firebase aklima geldi bir an hic bilmiyorum gerci bu verileri oraya gonderip telefonun ordan cekmesini saglamak mumkun mu? Zaten Firebase bundan mi var? Firebase kullanmasak yinede sorunsuz calisir mi? Database telefonda olusur ve calisirmi. DB kastim SQLite3.
2) Bunun yerine tam bilgim yok ama bir sunucu kiralayip veri kazima ve db olusturma islemini bu sunucuya birakip bundan disari bir api yaratip kendi programimda bu apiyi kullanabilir miyim? Kendime ait veri madenciligi ve disari api olsuturmak demek istedim. Api yaratmak zormu api bile olmasa direk mysqlden veri cekip islem yaptirilabilir sanirim.
3) Veri icin site tarama yerine bir api alsak daha mi mantiklidir? HAzir apiler var. Api sahibiysek bir hesaplama programi icin yine databaseye ihtiyacimiz var midir? Bunuda cok merak ediyorum. Sonucta json olarak her veriye ulasabiliyoruz Bu gibi apiler icin database hic lazim degildir gibi geliyor ama sormak istedim.
IStatistik programi gibi dusunun arkadaslar bunun icin veriye ihtiyacim var ve veri kismini merak etmistim.
Cok tsk ederim