Pixelizm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
herkes ticaretten milyonları götürmüş haberimiz yok birazda iş batıranlar konuşsa keşke.
Geldim.

Yaptığım şey kıçıkırık bir ajans açıp internetten iş beklemek oldu. Tabii ki gelmedi, aldığım işleri de bitiremedim veri kaybı vs yaşadım. Müşteriden aldığım ön ödemeleri de yemiş ve iade yapmak durumunda kalmıştım ve sonuç 1 sene sonra 100.000 tl borca batmak oldu.

Edindiğim dersler:

Asla teslim edilmemiş işin parasına dokunma.
Ortak seçerken eşit ortaklık ASLA KURMA. Sen 60 o 40 veya senn 52 iki kişi 24'er ortak olsun ki patronun kim olduğu belli olsun.
Kendini 6 ay finanse edecek paran kenarda değilse ticaret yapma.
Eğer üreticisi değilsen internette asla al satla ticaret yapma çünkü senin alış fiyatına satanher zaman birileri vardır.
Müşterilerini her zaman büyük insanlar olsun esnafa ona buna site yaparak, kadın butiklere reklam danışmanlığı vererek zengin olamazsın aksine ucuza iş yaptığın gibi bi de tonla laf yer ödemelerini alamazsın.
Evde bu iş olmuyor muhakkak bir dükkanın yazıhanen olmalı. Disiplinli olmalısın.
Tembelsen ticaret yapamazsın.
İşi yapmaya değil, işi almaya uğtaş. Yapacak zibilyon tane adam bulursun.
İşinin takibinde ol, taşeronun işi bitirmeden asla ödemenin tamamını yapma.
Müşteriden iş öncesi %50 aldıysan taşerona iş öncesi %30 öde. Aradaki farkı proje süresi uzunsa işlet. Faiz olur, dolar olur bir şekilde parayı bir yere bağla ki, iş sonucunda iadeler vs gerçekleşse bile 1 tl dahi olsa kazanmış ol.
Eğer taşeronun gerçekten sorunsuz işler çıkarıyor ve zaman konusunda da dakikse muhakkak %5-10 bahşiş ver. Bir sonraki işi daha şevkle yapacaktır.
Gerçekten zengin olmak istiyorsan hiçbir iş yapmaman gerek. Olayın mutfağında asla olmamalı,sunumunda olmalısın.
Müşteriye teklifi sen ver, ödemeleri sen al asla araya kişi koyma. En güvendiğin adam bile nakit akışı ve karlılığı gördüğünde yanına dükkan açar, müşterini de çalar.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,