sevgili arkadaşım, uzman olduğun alanı firman dışında da değerlendirebileceksen ve bu mevcut işini yönetmene engel olmayacaksa, işini ihmal etmeyeceksen kesinlikle Freelance iş almanı öneririm.Şahsen ben firmamda Freelance iş yapanları destekliyorum, tek önemli olan kısım şirketimin işlerini aksatmamaları. Ama bu desteğimi gözlerinin içlerine sokarak yapmıyorum ama onlar da benim bildiğimi biliyorlar

Ama bu konuyu asla yöneticilerinle karşılıklı konuşma. Maaş zammı olduğunda seni pas geçerler beklentini karşılamazlar (zaten ek iş yapmasına izin veriyoruz derler, ve ya ofiste yetişemediğin bir iş olduğunda sana şüpheyle yaklaşırlar bunu da unutma.
şirketinin ilgilenmediği küçük çaplı işlerle sen ilgilenebilirsin. Buradaki en büyük sorun şirketine gelen kişiler markanıza gelirler ve sen onlara Freelance hizmet vereceksen ve bunu açıkça söylersen sana olan güvenleri azalır. Dolayısıyla şirketine gelen küçük işlerle ilgilenmek istersen ancak talebin müşteri tarafından sana gelmesi lazım, rica etmeleri lazım. Zaten burada da işi siz yapıyorsunuz bizim fazla bütçelerimiz yok siz ilgilenir misiniz şeklinde ricacı olmaları lazım.
Bir de diğer ajanslarda tanıdığın dostların varsa onlara da söyle, Onlar sana sen onlara paslarsınız bakarsın ilerde kendin şirketleşirsin. Yolun açık olsun