Bak simdi guzel kardesim. Ben ogrermenim..yani devlet memuruyum. Her ay 15 inde maasım, 5 inde ek dersim derken ortalama 13.5 - 14 bin maas var. Bu benim garantim. Benim adsense im maasimdan fazla. Benim maasima yakin kuruyemis dukkani geliri var. Ve en onemlisi maasiminen kesat donemde 2 ye katlayan ceviri buromuz vae. Bunlar benim adima defil tsbi. Kuruyemis dukkani kayinbabam adina. Ceviri burosu babam adina..adsense babam adina. Sen ticaretini gene yap. Birbay gelir 50 100 bin kazanirsin. 3 ay gelir 2 bin kazanamazsin. Ticaret risk ve şanstır. Ama memurluk garantidir. Dahasi memurluk ticaret icin kaynaktır. 4 yil once kredi cekip 50 ton kömür aldim. Alsat yapa yapa su an aralik ayinda satilmayi bekleyen 380 ton kömürüm var. Memur olmayam.bankalar bana o krediyi vermezdi. Pandemi girince ticaret yapan nice dukkanlar, magazalar, restoranlarz kafeler kapandı. Ama biz evde yata yata maas almaya devam ettik. Ayrica memur demek memur es demek..yani cift maas demek. Sadece kari koca memur bir aile ticaretsiz aylik en az 20 bin aliyorlar zaten. Standart bir kari koca ogretmen aylik geliri 26 28 bin civarı. Sen ticareti gene yap. Maasin 50 bin de olsa ticaretten gelen 2 bin liraya dahi yok deme. Ama once garanti.