Ülkemizde kaliteli projeleri alan birkaç tane call center firması mevcut. Bu firmalara şahsen giderek ya da çeşitli İK sitelerinden başvuru yapabilirsiniz.
Aranan özellikler; Diksiyon, bilgisayar kullanım becerisi.. Yazılı olmayan ve olması gereken özellik ise bence: Öfke kontrolü ve sabır..
Bazı müşteriler gerçekten çelik gibi sinir ve sabır isteyebiliyor ama bizlerin görevi onlara temsil ettiğimiz projeye yakışır şekilde hizmet vermek olduğu için onlara çok yansıtmasak da sabrımızı zorlayan çokça an yaşanıyordu. Birçok arkadaşım ve TL olduğum zamanlarda ekip arkadaşlarım öfke kontrolü konusunda çokça uyarı almıştır. Zaten birkaç parametre mevcut MT performans değerlendirme ölçütü olarak. Biride diksiyon ve müşteriye yaklaşım.. Bazı arkadaşlarımız çok sinirlendiğinde "MUTE" tuşuna bastığını sanıp, müşteriye söylendiği oluyordu. Onları toparlamak da bize düşüyordu
Ben çağrı alırken genelde "Bu şekilde konuştuğunuz için çağrıyı sonlandırıyorum.." diyerek çağrıyı kapatıyordum. Ancak MT insiyatifinde birkaç kere uyarıda verilebilir.
Sıkça yaşanan durumlar arasında. Talep oluşturuyoruz diyip bir üst birime aktarıyorduk.
Ama sorunu çözülmeyen ve sürekli arayan müşterilerimiz; talep oluşturduk diyince başından attığımızı düşünüyordu ve çağrıyı kapatmıyordu.
Müşteri çağrıyı kapatmadan bizim kapatmamız da yasak olduğu için, biz MT'ler zor durumda kalıyorduk.
Öfke kontrolü ve sabrım tamam da benim eğitilebileceğim ondan sonra profosyonel olarak çalışmam gerekiyor. getir/yemeksepeti/trendyol gibi yerlerde çalışmak istiyorum müşteri temsilcisi olarak