DijitalOnur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar.

Ben de sizler gibi kiraciyim. Burada 2 konu var. Tapu degisikligi yeni yapildi ise 10 yil oturum hakkiniz yenilenir. Mal sahibinin ben oturacagim cikin deme hakki mevcuttur. Bunun icin noterden ihtarname isteyin. Ve kendisinin oturacagina dair noter onayli bir yazi. Bunu aldiktan sonra 6 ay oturum hakkiniz gar. Siz ciktiktan sonra mal sahibi yada 1. Dereceden akrabasi ( kardes, anne baba ya da cocuk ) harici bir oturum olursa ( 3 yil sure icerisinde ) geriye donuk bir cok yaptirim hakkiniz dogar. İkinci seceneginiz ise mahkemeye gitmesini istemek. Bu huzursuz bi durum olsa da 1 yil surer. Ve sure sonunda mahkeme kendisinin oturacagina karar vermisse size daireyi bosaltma emri verir. Bu 3 yillik surec yine gecerlidir. Tavsiyem once mal sahibizi zarflayin. Noterden yazi isteyin. Geri vites varsa umursamadan oturmaya devam.
Diger konu ise 1 yildir evdeyseniz sozlesmeyi imzalayan kisi; ev sahibi imzalamadi ben imzaladim diyip isin icinden cikamaz. Orada onemli olan nokta mahkeme sureye, paranin kime yattigi vs hepsini inceler.

Haklarinizi koruyun muhakkak
peki tam tersi bir soru sorabilirmiyim? bir evim var ama kirada. önceki oturduğum ev kiracısı çıkmamı istedi, mart gibi kiracının evden çıkıp çıkamayacağını sorduk ama durumları kötü olduğu için boşaltamayacaklarını söylediler. biz de başka bir ev kiralayıp oraya çıktık. kiraladığımız eve merkeze biraz uzak 2 seneye kendi evime taşınmak istiyorum. şimdiden haber vermelimiyim kiracıya?