Sorun ekonominin güzel olduğu iddiası değil sorun ekonomi kötü diyip sürekli para harcayan insanlar
Hocam yapmayın, ekonomi kötü demek için sürünmek mi gerekiyor? Ekonomi kötü diyorum, hatta berbat diyorum ve kazancım doğrultusunda harcıyorum. (Benim kazancımın bir bölümü ihracattan geliyor yoksa belki ben de zor durumda olurdum) Benim durumumun ya da para kazanan kesimin durumunun iyi olması ekonomiyi iyi yapmıyor sonuçta öyle değil mi kötü olan kötüdür zaten. Ülkenin büyük kesimi asgari ücret ve asgari ücretin altında maaş alıyor bu hak mı şimdi? Durumu iyi olanların ekonomi kötü diyebilmesi için para harcamaması mı gerekiyor veya kendini kamufle edip gizli saklı mı harcamak gerekiyor? Bu doğru değil ki? Niye para kazanıyoruz hocam? Yaşamak için kazanıyoruz karın tokluğuna yaşamak için değil, kimse kusura bakmasın kalkacak bu ülkenin Maliye Bakanı gözlerindeki ışıltının parlaklığıyla ekonomiyi bağdaştıracak ve ben kriz döneminde kemer sıkacağım ama kendileri 3'er 5'er maaşla, huzur hakkıyla güya bizi temsil edecek ve lüks içinde yaşayacak. Ben bu tavrı hakettiğimizi düşünmüyorum, bu politikayı savunsanız dahi sizin de haketmediğinizi düşünüyorum. Önce kendileri kemer sıksın, şapkalarını önüne koysun, özeleştiri yapıp evet ortada bir yanlış var biz yanlış yaptık şimdi el birliğiyle yaralarımızı saracağız desinler ondan sonra da somut olarak bunu gösterecek adımlar atılsın, iktisat bilimiyle ters düşmeden akılcı yollarla adım atılsın o zaman hep beraber kemer sıkalım. Ama gördüğümüz manzara nedir? Ben tam tersini görüyorum, lale devrinden beter bu gidişat. Başarılı işlere gelince kendi başarıları ama en az 2018'den bu yana yapılan hatalara gelince herkes hatalı, herkes yanlış, dış güçlerin oyunu, faiz lobisi, gezi bilmemnesi vs ama kendilerinin hiç hatası yok yani gözümüzün içine baka baka toz pembe tablo oluşturuyorlar.