huseyintekin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba arkadaşlar
Bu hafta farklı bir ile öğretmen olarak atandım çok şükür. Atandığım yerde adres değişikliği yapmak istiyorum fakat e devlet üzerinden adres değişikliği yaptığımda aşağıdaki hatayı alıyorum.
"Adres beyanınız bugün için e-Devlet üzerinden yapılamamaktadır.Adres beyanınızı ilçe nüfus müdürlüğünden yapabilirsiniz."
Fakat yaşadığım ilde merkeze yakın 4 ilçede de nüfus müdürlüğünde randevu alamıyorum. Acaba e devlet üzerinden bu hatayı nasıl çözebilirim?
Her ilçeye bir kota belirledik. Bu kota bu ilçedeki adres beyanının verilmesini engelleme adına değil.

NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADRES DAİRE BAŞKANI LEVENT YAZICI - Tabii, diyelim ki e-devletten bir ilçenin o on yıllık standart sapmalı ortalaması bize diyor ki: "Bu ilçede günde 8 adres değişikliği olmuş. Biz bu ilçede 8 tane adres değişimine e-devletten izin verdik. Ha, olabilir, o gün 10 tane adres değişimi olabilir o ilçede. Diyelim ki 8 kişi e-devletten yaptı, siz 9'uncu kişi olarak girdiniz e-devletten adres beyanı yapmak istediğiniz anda size şöyle bir uyarı çıkıyor: "Adres beyanınız bugün e-devletten yapılamamaktadır. En yakın ilçe nüfus müdürlüğünden adres beyanınızı yapabilirsiniz."

Ertesi gün deneyebilirsiniz yani yapar.